No SSO cookie

Mo

Tu

We

Th

Fr

Sa

Su

 
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
 
 

Rezultate gasite dupa acest cuvant cheie : pomi fructiferi



Piersica - un plus adus sanatatii tale

Delicioase si extrem de populare, piersicile sunt originare din China, de unde s-au raspandit in lume cu ajutorul negustorilor care foloseau Drumul Matasii. Fructele apartin genului Prunus, familiei rosaeae, si poarta numele de Prunus persica. Detalii »

Piersica - un plus adus sanatatii tale

Fisticul si importanta lui

Fisticul a fost inca din cele mai vechi timpuri un simbol al sanatatii si bunastarii, deoarece contine elemente nutritive esentiale pentru o sanatate de fier. E cultivat la scara larga in Statele Unite, Turcia, Iran, Syria, Turcia si China, insa are nevoie de 8-10 ani de la plantare pentru a da primele roade. Detalii »

Fisticul si importanta lui

Nucile si beneficiile lor

Nucile au fost, inca din timpuri stravechi asociate cu intelectualii deoarece forma lor seamana cu cea a creierului. Acum stim insa, ca pe langa aceasta, ele sunt pline de factori care ajuta la pastrarea unei sanatati optime. Nucile contituie o bogata sursa de energie, continand multi nutrienti, antioxidanti si vitamine esentiale pentru o buna functionare a organismului  Detalii »

Nucile si beneficiile lor

Cum sa ai grija de pomii fructiferi pe parcursul anotimpurilor?

Pomii fructiferi vrajesc gradina casei cum putine plante o fac. Primavara, ramurile goale din timpul iernii devin baghete magice care infloresc iar mai apoi,vara, ramurile se umplu de fructe delicioase. Detalii »

Cum sa ai grija de pomii fructiferi pe parcursul anotimpurilor?

Migdalele - simbolul bunastarii si sanatatii

Extrem de gustoase, migladele au fost pentru mult timp un simbol al bunastarii si sanatatii. Sunt bogate in nutrienti esentiali pentru o sanatate optima. Din punct de vedere botanic, constituie fructele unei specii apartinand familiei Rosaceae, din specia Prunus. Numele stiintific este Prunus dulcis. Migdalul este un copac foios mic, originar din zona muntilor Vestului Asiei. Detalii »

Migdalele - simbolul bunastarii si sanatatii

Ce lucrari se aplica pomilor fructiferi?

In tabelul de mai jos am sintetizat lucrarile ce se aplica pomilor, impreuna cu perioadele lor de executie. Am semnalat momentul optim, precum si lunile acelea in care se pot executa lucrarile, dar nu cu cele mai bune rezultate. In legatură cu datele optime exista numeroase teorii si pareri. Perioadele semnalate sunt doar repere de orientare pentru executarea lucrarilor. Detalii »

Ce lucrari se aplica pomilor fructiferi?

Primul ajutor dat pomilor fructiferi

Un rol important in capacitatea de aparare al pomilor il au conditiile de plantare (lumina, temperatura, sol, substante minerale). Plantele care se pot dezvolta in conditii optime de viata sunt mai rezistente la boli si daunatori. Totusi daca apare vreo boala, trebuie sa o recunoastem ca sa stim cu ce avem de lucru. In cele ce urmeaza prezentam pe scurt daunatorii cei mai importanti si masurile luate imotriva lor. Detalii »

Primul ajutor dat pomilor fructiferi

Dulce si ispititor: fructe in ghiveci

Pomii cultivati in ghivece sau butoiase au un trecut indelungat. Acest obicei era la moda in special la familiile de vita nobila sau la burghezii bogati. Cu putina indemanare si rabdare oricine se poate bucura de culesul roadelor proaspete. Si aceasta nu e tot! Primavara, in timpul infloririi, aromele divine si privelistea minunata a micilor pomi in floare ne vor incanta privirea si simturile. Detalii »

Dulce si ispititor: fructe in ghiveci

Soiuri noi pentru 2010

Descoperiti cele mai noi soiuri de flori perene si anuale, precum si cele mai noi varietati de legume, pomi fructiferi si arbusti ornamentali. Detalii »

Soiuri noi pentru 2010

Sa ne aparam de larvele din sol

In cursul sapaturii de primavara putem observa o multime de larve mari in solul intors cu lopata. In cele mai multe cazuri, este vorba de larvele gandacilor saritori, precum si larvele carabusilor care traiesc si provoaca prejudicii in solul plantelor de gradina. Detalii »

Sa ne aparam de larvele din sol